Risotto with Savoy cabbage with crispy bacon and Parmesan
Complexity: Medium
Wine: Sparkling Raboso
280 grams Carnaroli Rice ( 9,877 oz Carnaroli Rice)
200 grams Cabbage ( 7,055 oz Cabbage)
80 grams Onion ( 2,82 oz Onion)
60 grams Butter ( 2,12 oz Butter)
100 grams Parmesan cheese ( 3,53 oz Parmesan cheese)
60 ml white wine ( ¼ cup - white wine)
Vegetable broth
Salt (enough)
Ground black pepper Enough
Bacon 50 grams (1,76 oz Bacon)
kcal: 518
kJ: 2168
G Fat: 21.9
Carbohydrates avail. g: 63.6
G starch: 61.2
G Sugars: 2.4
G Fiber: 2.5
Mg Sodium: 332
Cholesterol mg: 71.9
G protein: 18.5
G Water: 91.8
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Prepare a vegetable broth, with celery, carrot, onion
and cloves.
Cut into strips and brown the bacon in a little oil
until crispy you put to dry on paper towels.
Prepare four pods of parmesan cheese.
Execution:
sprinkle baking
paper, four tablespoons of Parmesan forming 4 circles and go for a few minutes
in the microwave until melted, let cool.
Wash and drain the cabbage into thin strips and reduce
it in a pan add the chopped onion and sauté in half the butter, then add the
cabbage. Salt lightly, stir, cover with a lid and let simmer for 10 'minutes.
Meanwhile, heat
the broth.
then sprinkle with half a glass of wine and let
evaporate.
Continue
cooking, adding a ladle of hot broth at a time
let
the rice absorb the broth and then add another ladle keep it up for about
16'-18' minutes.
Remove from heat Stir the rice with butter and
Parmesan cheese and freshly ground black pepper,
Let stand for 2 'minutes and then served in
leaves of savoy cabbage and garnish with the bacon crisp and crumbled with
crispy parmesan.
BON APPETITE
buonissimo! Che fine hai fatto?
RispondiEliminaMagari è andato in America!!!
RispondiEliminaE questa ricetta così golosa chi l'ha scritta, Kiki?(ricordo bene il suo nome?)
Ciao Tonia,
RispondiEliminaahahahahah si ricordi bene Kiki,
non sono ancora andato in America purtroppo ma non si può mai dire, per questa ricetta mi sono arrangiato io con la traduzione e magari c'è anche qualche errore non so, di certo c'è che l'inglese di cucina lo stiamo studiando e spero di non avere fatto troppo errori.
un Forte abbraccio Guerino.
Ciao Guerino questo piatto è molto buono. Il riso per me è un alimento fantastico, io a volte uso il riso bianco scondito come pane. A presto Giovanni
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